Henkilökohtainen opintosuunnitelma (HOPS)

Maisteriopintoihin osallistuvat opiskelijat laativat omaopettajan opastuksella henkilökohtaisen opintosuunnitelman, jossa määritellään yksityiskohtaisesti tutkintoa varten suoritettavat opinnot sekä niiden suoritusaikataulu. Lisäksi henkilökohtaista opintosuunnitelmaa tehdessä arvioidaan opiskelijan aikaisemmassa tutkinnossa suoritettujen kieliopintojen taso ja tehdään tarvittaessa suunnitelma täydentävien kieliopintojen suorittamisesta. Opintosuunnitelman laadinnassa otetaan huomioon opiskelijan aikaisemmat opintosuoritukset, opintomenestys ja urasuunnitelmat. Henkilökohtaisen opintosuunnitelman toteutumista arvioidaan säännöllisesti opintojen aikana.

HOPS on henkilökohtainen työkalusi opintojen
–suunnitteluun ja organisointiin
–oppimistavoitteiden asettamiseen ja arvioimiseen
–etenemisen seurantaan ja arviointiin